Merhaba, biz bir ekibiz ve adımız PROJX.
Bize merhaba demek için;

[email protected] . +902123257300
 

Google Demand Gen; Pazarlama Orkestrasında Yeni Model. 


09 ocak 2024

Google Demand Gen; Pazarlama Orkestrasında Yeni Model

Google Ads yeni özellikleri ve sunduğu yeni reklam modelleri ile pazarlamanın geleceğine ışık tutmaya devam ediyor. Google Demand Gen eski adı ile Google Discovery Reklamı, Türkiye’de de aktif olarak kullanılabilecek ve reklamverenlerin hedef kitlelerine ulaşmalarında yardımcı olacak yeni bir kampanya türü olarak herkesin erişimine açıldı. 

Peki Nedir Bu Google Demand Gen?

Google Demand Gen ile reklamlarınızın başarılı sonuçlandıracak en iyi reklam yerleşimlerini otomatik olarak bulabiliyorsunuz.  Gmail ve Shorts dahil olmak üzere YouTube genelinde etkileşim ile işlem elde eden Talep Yaratma Kampanyaları, reklamverenler için oldukça doğru bir tercih olacaktır. 


Bu kampanyalar, Google platformlarında reklamverenlere görsel açıdan ilgi çekici ve çok biçimli reklamlar sunarken reklam kreatiflerini daha ilgi çekici kılarak talep oluşturmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Google tarafından yapılan araştırmalara göre YouTube, tüketicilerin yüzde 87’si satın alma kararlarını daha hızlı almalarına yardımcı oluyor, pazarlama hedeflerini destekliyor ve kullanıcıları eyleme yönlendiriyor. Türkiye’de de aktif olarak kullanılabilecek bu kampanyalar, pazarlamacıların işini kolaylaştırmayı hedefliyor. 
 

micro services

Google Ads Demand Gen ile Reklamverenlere Neler Sunuyor?

Reklamlarınızın etkisini artırabilirsiniz

Potansiyel müşterilerinizi satın almaya yönlendirmek için YouTube'da ve Google'ın en etkili, görsel platformlarında (YouTube, Keşfet ve Gmail) reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz. Talep Yaratma, aylık ortalama 3 milyara kadar etkin kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyor. Google Yapay Zeka ise kişiye özel, yüksek etkili harekete geçirici görseller, mesajlar ve yerleşimlerden oluşan nokta atışı bir kampanya oluştur. Böylece daha fazla tüketiciyi hareket geçirip markanıza yönlendirebilirsiniz. Ayrıca, en iyi performans gösteren video ve resim reklamlarınızı Google ve YouTube'da kolayca ön izleyebilir, test edebilirsiniz.


micro services

Kişiler için özelleştirilmiş reklam deneyimi yaşayabilirsiniz

Talebi artırmak için kitle öncelikli reklam öğelerini kullanabilirsiniz. Google Yapay Zeka'nın yardımıyla ve sadece birkaç basit adımla en etkileyici reklam kreatiflerinizi potansiyel müşterilere sunuyor. Reklamınızı benzer hedef kitlelere göstererek mevcut müşteri tabanınızın dışındaki yeni ve nitelikli kitlelere ulaşmanıza yardımcı olur. Geçmişte satın alma işlemi gerçekleştiren, web sitenizi ziyaret eden veya YouTube kanalınızdaki videolarınızı izleyen kullanıcılar da buna dahildir. Başarılı bir reklam kampanyası yönetmek için doğru hedef kitleyi özel olarak eşleştirmek için kitle analizlerinden yararlanabilirsiniz. 
Ayrıca A/B denemeleri, reklam öğesi yaklaşımınızı daha da iyileştirerek performansı düzenli olarak artırmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay zeka destekli Google Demand Gen ile teklif ve ölçümler yapabilirsiniz

Pazarlama Dönüşüm Huninizi ölçümleyebilirsiniz. Site ziyaretleri gibi üzerinde düşünme hedeflerine ulaşmak için tıklamaları artırma teklifiyle dönüşüm hunisinin tamamında optimizasyon yapabilirsiniz. Reklam harcamalarınızın dönüşümlerimi Brand Lift ve arama artışı gibi ölçüm araçlarını kullanarak ölçümleyebilirsiniz. Bu araçları ve Google Yapay Zeka'nın sağladığı analizlerle desteklenen Talep Yaratma Kampanyalarınız, web sitesi trafiğini optimize etmenize, yüksek değerli kullanıcıları dönüştürmenize ve etkili metriklere göre teklif vermenizi sağlıyor. Üstelik, Google’da gösterilen reklam kampanyanızın tam değerini göstermek için veriye dayalı ilişkilendirmeyi kullanabilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz;
https://projx.com.tr/iletisim